l'italiano vero eller italiensk semester. Part 1 - Sicily

Äntligen har jag fått ordning på bilder från vår Italien resa! Blir otroligt nostalgisk när jag tittar på dem. Det har varit underbara 20 dagar med god mat, vin, sol och trevliga människor. Stort tack till våra Sicilianska värdar Roberta och Sebastian! Det blev ett stort inlägg igen, så tryck på rubriksnamnet för fortsättning....

1. Här är hela resesällskapet :)
Italy_41

2. Acireale är en stad och kommun i provinsen Catania på Siciliens östkust. En mysig iten stad med världens godaste gelato! Jag har glömt vad efterrätten med mandel och glass hette redan, någon kanske kan påminna mig?
Italy_51

3. Saknar ord när jag ska prata om italiensk mat...det är helt enkelt KÄRLEK :)
Italy_46


4.En liten pärla till strand som vi hittade i Naxos(?). Genomskinligt vatten passar fint för snorkling!
Italy_50

5.
Italy_48

6.
Italy_49

7.
Italy_47

8.Skrik till om jag säger fel, det var rätt länge sedan och jag börjar glömma namn på alla ställen vi hade besökt. Är det Catania?
Italy_45

9.
Italy_44

10.Taormina - är en stad på Siciliens östra kust som ligger högt ovanför havet och bjuder på fantastiska utsikter av Medelhavskust. Staden är en populär turistort och de som vill kan läsa mer på http://www.taormina.it/
Italy_42

11.
Italy_40

12. Läget är under kontroll...eller inte? :)
Italy_43

13. Castelmola. 529 meter över havet ligger den lilla bergsbyn Castelmola med dess hänförande utsikt över vulkanen Etna, Alcantaradalen med sin flod och sina citrusodlingar och Naxosbukten med sina långa sandstränder och vackra båtar.
Byns ursprungliga namn var Mola som kommer från det italienska mulino (kvarn). När sedan slottet byggdes ändrades namnet till Castelmola.
Mest känd är kanske byn för sitt mandelvin(Så GOTT!). Redan på grekernas tid berättas det att man smaksatte vin med lokala produkter för att kunna konservera det bättre.
Mandelvin tillverkas genom att blanda vitt, torrt vin med aromatiska kryddor, mandel och citrusessenser. Det ska njutas riktigt kallt med en tunn skiva apelsin eller citron, men används även som ingridient i bakverk och som bas för cocktails. I Castelmola tillverkas två typer av mandelvinet, Blandano från Antico San Giorgio och Turrisi från Bar Turrisi. Båda hävdar att deras recept är det ursprungliga.
Texten är från en resesida som berättar bla. om vardagslivet på Sicilien http://pysen73.travelblogg.se/r228/Sicilien/
Italy_37

14. Det finns en speciell bar i Castelmola där huvudtemat är ....penisar. Allt, precis allt där är gjort i form av denne manlige kroppsdel :)
Italy_39

15.
Italy_38

16. La taverna dell' Etna. Middagen den kvällen är bland det godaste jag har varit med om under hela mitt liv. Råkar ni vara i Castelmola är det ett måste! Förutom god mat bjuder de också på fantastisk utsikt över Etna.
http://www.latavernadelletna.com/
Italy_36

17.
Italy_35

18. Vår hotel på Sicilien: Santa Caterina. Kan varmt rekommendera hotellet!
http://www.santacaterinahotel.com/eng/index.php
Italy_34

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar