l'italiano vero eller italiensk semester. Part 2 - Kalabrien

Efter Sicilien åkte vi över Messinasundet till Kalabrien eller Calabria, vilket är en region i södra Italien, beläget på den italienska halvöns "tå". Det sägs att italienarna själva älskar att semestra i Kalabrien och det är också de som utgör den största delen av turisterna. Det sägs också att det är här här du faktiskt hittar det geuina Italien och priserna är också något lägre än på andra intalienska orter.

1. Staden Tropea har idag ca. 8.000 invånare och ligger på en klippa ca. 70 meter över havet. Kusten omkring staden präglas av små bukter och fina stränder med inslag av klippor
Italy_29

2. Om ni ska äta pizza i Italien, gör det i Tropea och testa varianten med rödlök! Orten är tydligen känd i hela Italien för sin rödlök och starka paprikor, som här kallas för Viagra calabrese :)
Italy_31

3.
Italy_30

4.
Italy_28

5. Tropea i bakgrunden. Fina sträder med vit sand och genomskinligt vatten. Rekommenderas!
Italy_27

6. Alexander posar glatt :)
Italy_33

7. Scalea är en av de äldsta städerna på den kalabriska tyhrenska kusten och har ca. 9.000 invånare. Staden är känd för sina fina stränder men är även värd ett besök för dess medeltida centrum, som ligger uppe på kullen ovanför stranden. Namnet Scalea kommer från scala , det vill säga italienska för trappa - och beskriver på ett träffande sätt hur staden är anlagd. För att komma upp till centrum är det en del trappor, men utsikten över vattnet och stadens takåsar gör det mödan värt. Asch, så fel det var att ta på sig högklackade skor kan jag säga!
Italy_25

8.
Italy_23

9. Stränder nära Scalea är inte lika fina och steniga.
Italy_22

1 kommentar:

  1. Ser ut som att det är trevligt därborta och fina bilder! Kul att du hittade min blogg men den är gammal och ny blogg är www.msun.se så du vet nu :-)

    SvaraRadera